2013. február 7.

Almás rizottó

6. heti menü / csütörtök.

Hozzávalók 4 személyre:
  • rizottórizs  (400 gr)
  • parmezán sajt
  • zöldség alaplé vagy zöldségleves kocka
  • fehérbor
  • fanyar alma (3)
  • hagyma
  • fokhagyma
  • citrom
  • vaj
  • tejszín
  • extraszűz olívalolaj
  • őrölt pirospaprika
  • almaszeletek a díszítéshez

Előkészítési idő: 10 perc
Főzési idő: 20 perc


Az almakockákat 1 percig forró vízben blansírozzuk. Leszűrjük, meglocsoljuk citromlével, valamint fehérborral. A hagymát és a fokhagymát körülbelül 3 perc alatt puhára pároljuk az olajon és a vajon. Hozzáadjuk a rizst és állandóan kevergetve 2 percig főzzük. A blansírozott almát hozzákeverjük. Fokozatosan felöntjük az alaplével. Kevergetve főzzük, amíg a rizs az alaplevet magába nem szívja, úgy 15-18 perc múltán. Belekeverjük a tejszínt és a parmezán sajtot. Öt percig pihentetjük. Almaszeletekkel díszítjük és megszórjuk pirospaprikával. Forrón tálaljuk.
(forrás: Villámkonyha)



Ez az étel könnyű és érdekes ízvilágú, mely meghatározója az alma, a fehérbor és a parmezánsajt. A rizzsel együtt kellemes, harmonikus együttest alkotnak.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm hozzászólásodat!