Hozzávalók 4 személyre:
- rizottórizs (400 gr)
- parmezán sajt
- zöldség alaplé vagy zöldségleves kocka
- fehérbor
- fanyar alma (3)
- hagyma
- fokhagyma
- citrom
- vaj
- tejszín
- extraszűz olívalolaj
- őrölt pirospaprika
- almaszeletek a díszítéshez
Előkészítési idő: 10 perc
Főzési idő: 20 perc
Az almakockákat 1 percig forró vízben blansírozzuk. Leszűrjük, meglocsoljuk citromlével, valamint fehérborral. A hagymát és a fokhagymát körülbelül 3 perc alatt puhára pároljuk az olajon és a vajon. Hozzáadjuk a rizst és állandóan kevergetve 2 percig főzzük. A blansírozott almát hozzákeverjük. Fokozatosan felöntjük az alaplével. Kevergetve főzzük, amíg a rizs az alaplevet magába nem szívja, úgy 15-18 perc múltán. Belekeverjük a tejszínt és a parmezán sajtot. Öt percig pihentetjük. Almaszeletekkel díszítjük és megszórjuk pirospaprikával. Forrón tálaljuk.
(forrás: Villámkonyha)
Ez az étel könnyű és érdekes ízvilágú, mely meghatározója az alma, a fehérbor és a parmezánsajt. A rizzsel együtt kellemes, harmonikus együttest alkotnak.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Köszönöm hozzászólásodat!