2013. február 21.

Röviden a feketeribizliről



A feketeribizli hatóanyagait nyomelemek, flavonoidok, illóolajok, cseranyagok, rutin, és B-, C-, P-vitamin(rutin) alkotják.
Élettani hatásai közül ismert, hogy a könnyen emészthető cukrok és a szerves savak elégésükkor lúgosítják a szervezetet, ugyanakkor elégetik az anyagcsere bomlástermékeinek egész sorát. A C- és P-vitamin a cukrokkal együtt  javítja a máj, az anyagcsere, az izmok és a központi idegrendszer működését, csökkenti a stresszt.
Az antocián növényi festékanyagai  frissítő hatásúak, egyben anti-oxidáns hatásuk is jelentős. Vas-, mangán- és réztartalmának köszönhetően növekszik a vörösvértestek és a hemoglobin mennyisége. B-vitamin tartalma idegvédő hatású.
A fekete ribizli koncentrált formában megtalálható a kímélő vákuumszárítási technológiával készült Okos Kata termékben, melyet magyar feltaláló szabadalma alapján Magyarországon gyártanak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm hozzászólásodat!