2013. február 14.

Mentás, fokhagymás, olivás spagetti

7. heti menü / péntek
Spaghetti? Jöhet! Bármikor, bármilyen. Szeretem az egyszerű, csak pár hozzávalóval létrehozhatót és a macerásat egyaránt. 
Személyes tapasztalatom, hogy inkább a déli vidékeken kedvelt az egyszerű, olajos spaghetti, pár hozzávalóval megbolondítva... ha tévedek, javítsatok ki. ;-)
A zöld fűszerek teszik frissé, az olajbogyó, a fokhagyma és a kapribogyó aromássá. Rusztikus ízvilágot kapunk mindössze pár hozzávalóval.

Előkészítési idő: 10 perc
Főzési idő: 20 perc


Hozzávalók 4 személyre:
  • 500 gr spagetti
  • 90 ml extraszűz olívaolaj
  • 6 konzerv olajos szardínia
  • 12 kimagozott, durvára vágott fekete olívabogyó
  • 2 gerezd finomra vágott fokhagyma
  • 4 evőkanál finomra vágott petrezselyem
  • 2 evőkanál finomra vágott menta
  • 2 evőkanál kapribogyó (Capperi)
Elkészítés:

A fokhagymát aranyszínűre sütjük 2-3 perc alatt az olajon. Hozzáadjuk a szardíniát, ezt is megsütjük, körülbelül 5 perc alatt. Félrehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a mentát és a petrezselymet. Eközben a spagettit egy nagy edényben sós, forró vízben al dente főzzük. Leszűrjük, a szósz tetejére borítjuk. Megszórjuk kapribogyóval és az olívabogyóval, alaposan összeforgatjuk és forrón tálaljuk.
(Forrás: Villámkonyha)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm hozzászólásodat!