7. heti menü / péntek
Spaghetti? Jöhet! Bármikor, bármilyen. Szeretem az egyszerű, csak pár hozzávalóval létrehozhatót és a macerásat egyaránt.
Spaghetti? Jöhet! Bármikor, bármilyen. Szeretem az egyszerű, csak pár hozzávalóval létrehozhatót és a macerásat egyaránt.
Személyes tapasztalatom, hogy inkább a déli vidékeken kedvelt az egyszerű, olajos spaghetti, pár hozzávalóval megbolondítva... ha tévedek, javítsatok ki. ;-)
A zöld fűszerek teszik frissé, az olajbogyó, a fokhagyma és a kapribogyó aromássá. Rusztikus ízvilágot kapunk mindössze pár hozzávalóval.
Előkészítési idő: 10 perc
Főzési idő: 20 perc
Hozzávalók 4 személyre:
- 500 gr spagetti
- 90 ml extraszűz olívaolaj
- 6 konzerv olajos szardínia
- 12 kimagozott, durvára vágott fekete olívabogyó
- 2 gerezd finomra vágott fokhagyma
- 4 evőkanál finomra vágott petrezselyem
- 2 evőkanál finomra vágott menta
- 2 evőkanál kapribogyó (Capperi)
A fokhagymát aranyszínűre sütjük 2-3 perc alatt az olajon. Hozzáadjuk a szardíniát, ezt is megsütjük, körülbelül 5 perc alatt. Félrehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a mentát és a petrezselymet. Eközben a spagettit egy nagy edényben sós, forró vízben al dente főzzük. Leszűrjük, a szósz tetejére borítjuk. Megszórjuk kapribogyóval és az olívabogyóval, alaposan összeforgatjuk és forrón tálaljuk.
(Forrás: Villámkonyha)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Köszönöm hozzászólásodat!