2013. február 13.

Rizses csirke japán módra

7. heti menü / csütörtök
Ismét egy könnyű és gyors húsos étel azoknak, akik szükségét érzik az alkalmankénti (vagy gyakori) húsfogyasztásnak. A gyömbéres gyors pác omlóssá,  ízletessé és könnyen emészthetővé teszi a csirkemellet, az ázsiai alap köretek közé tartozó tojásos rizs pedig teltség érzetet ad.

Hozzávalók:
  • 3 kicsontozott, félbevágott csirkemell
  • 250 g hosszú szemű rizs
  • 60 ml világos szójaszósz
  • 60 ml mirin vagy édes sherry
  • 60 ml mogyoróolaj
  • 2 tojás
  • 2 vékonyra szeletelt mogyoróhagyma
  • 4 gerezd finomra vágott fokhagyma
  • 2 teáskanál frissen reszelt gyömbér
Elkészítés:
Sós vizet forralunk egy fazékban. Beleszórjuk a rizst és körülbelül 12-15 perc alatt puhára főzzük. Leszűrjük,  alaposan lecsöpögtetjük, jéghideg víz alá tesszük, hogy megakadályozzuk a további puhulást. Kis tálban összekeverünk 2 evőkanál mogyoróolajat, a szójaszószt, a mirint, a gyömbért és a fokhagyma felét. Belerakjuk a csirkedarabokat, figyelve arra, hogy a pác mindenütt jól befedje a húst. Felmelegítjük a grillserpenyőt. A csirkét addig sütjük oldalanként, amíg teljesen meg nem puhul, körülbelül 3-3 perc alatt. Közben 2 evőkanál olajat egy felmelegített wokba csorgatunk. Beleöntjük a felvert tojást, és rázogatva-dobálva tojásrántottát készítünk. A rántottát tálra helyezzük. A wokban visszamaradt olajban megpirítjuk a mogyoróhagymát és a maradék fokhagymát. Hozzátesszük a rizst és a tojásrántottát. További 1 percig sütjük. A csirkét forrón, a rizzsel együtt tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm hozzászólásodat!